10) Найдите сумму корпей уравнения:
x^2 (x^2 - 6x + 9) - 4(x^2 - 6x +9) =0
Ответы
Ответ:
Давайте візьмемо загальний множник
(
�
2
−
6
�
+
9
)
(x
2
−6x+9) як частину виразу та спростимо рівняння:
�
2
(
�
2
−
6
�
+
9
)
−
4
(
�
2
−
6
�
+
9
)
=
0
x
2
(x
2
−6x+9)−4(x
2
−6x+9)=0
Згрупуємо спільні члени:
(
�
2
−
4
)
(
�
2
−
6
�
+
9
)
=
0
(x
2
−4)(x
2
−6x+9)=0
Тепер ми маємо дві частини, які множаться і дають 0. Застосуємо властивість добутку:
�
2
−
4
=
0
x
2
−4=0
З цього рівняння отримуємо два розв'язки:
�
=
2
x=2 та
�
=
−
2
x=−2.
�
2
−
6
�
+
9
=
0
x
2
−6x+9=0
Це квадратне рівняння можна розкрити у вигляді
(
�
−
3
)
2
=
0
(x−3)
2
=0, і отримаємо один розв'язок
�
=
3
x=3.
Отже, загальні розв'язки рівняння
�
2
(
�
2
−
6
�
+
9
)
−
4
(
�
2
−
6
�
+
9
)
=
0
x
2
(x
2
−6x+9)−4(x
2
−6x+9)=0 - це
�
=
2
,
�
=
−
2
x=2,x=−2 та
�
=
3
x=3.
Объяснение:
Ответ:
вот
Объяснение:
x^2 (x^2 - 6x + 9) - 4(x^2 - 6x +9) = 0
x^4 - 6x^3 + 9x^2 - 4x^2 + 24x - 36 = 0
x^4 - 6x^3 + 5x^2 + 24x - 36 = 0
(x^2 - 4)(x^2 - 6x + 9) = 0
(x^2 - 4) = 0
(x - 2)(x + 2) = 0
x - 2 = 0 або x + 2 = 0
x = 2 або x =-2
(x^2 - 6x + 9) = 0
(x - 3)^2 = 0
x - 3 = 0
x = 3
2 + (-2) + 3 = 3.