Предмет: Математика,
автор: knazkinamaria332
Обчисли найзручнішим способом: 12( -1 1/12+2 1/2-3 1/6)
Ответы
Автор ответа:
1
Почнемо з обчислення в дужках:
2 1/2 - 3 1/6 = 2 3/6 - 3 2/6 = - 2/6 = - 1/3-1 1/12 + (-1/3) = -1 1/12 - 4/12 = -1 5/12
Тепер підставимо це значення у початковий вираз:
12(-1 1/12 + 2 1/2 - 3 1/6) = 12(-1 5/12) = -12 - 5 = -17
Отже, вираз 12(-1 1/12 + 2 1/2 - 3 1/6) дорівнює -17.
Сподіваюсь, допомогла
Похожие вопросы
Предмет: Математика,
автор: bessonovaam3004
Предмет: Биология,
автор: marickamalicka
Предмет: Биология,
автор: murzinoleg88
Предмет: Алгебра,
автор: gadit50
Предмет: География,
автор: jkoss88