Предмет: Алгебра,
автор: akbermetsartbaeva
2x² +12x+18 3x2-27x-30
Ответы
Автор ответа:
0
Перший вираз - 2x² +12x+18 - можна спростити шляхом виділення спільного множника:
2x² +12x+18 = 2(x² + 6x + 9)= 2x² +12x+18
Другий вираз - 3x²-27x-30 - також можна спростити шляхом виділення спільного множника:
3x²-27x-30 = 3(x² - 9x - 10)= 3x²-27x-30
Ці вирази не можна “розв’язати” у тому сенсі, що не можна знайти значення змінної x. Однак можна обчислити значення цих виразів для певного значення x. Наприклад, якщо x = 1, то:
2x² +12x+18 = 2(1)² +12(1)+18 = 32
3x²-27x-30 = 3(1)²-27(1)-30 = -54
2x² +12x+18 = 2(x² + 6x + 9)= 2x² +12x+18
Другий вираз - 3x²-27x-30 - також можна спростити шляхом виділення спільного множника:
3x²-27x-30 = 3(x² - 9x - 10)= 3x²-27x-30
Ці вирази не можна “розв’язати” у тому сенсі, що не можна знайти значення змінної x. Однак можна обчислити значення цих виразів для певного значення x. Наприклад, якщо x = 1, то:
2x² +12x+18 = 2(1)² +12(1)+18 = 32
3x²-27x-30 = 3(1)²-27(1)-30 = -54
Похожие вопросы
Предмет: Информатика,
автор: nastiaaapolik
Предмет: Английский язык,
автор: shuljana2011
Предмет: Алгебра,
автор: vladaaaa2
Предмет: Математика,
автор: user2067
Предмет: Биология,
автор: Vizimern