Розв'яжіть рівняння: 1) -21-x=-8x; 2) 3x+5=x-7; 3) 11-4x=1-9x; 4) 10x-3=17x+25; 5) 0,4x-2,3=-1,6x+0,7; 6) 4,8x-3,1=9,8x-5,6.
Ответы
1)Щоб вирішити це рівняння, нам потрібно виділити змінну "x" в одній частині рівняння. Ми можемо зробити це, виконавши деякі алгебраїчні операції наступним чином:
- 21-x=-8x
Ми можемо спростити рівняння, додавши " x " до обох сторін рівняння:
- 21 = 7x
Далі ми можемо виділити "x", розділивши обидві сторони рівняння на 7:
- 3 = x
Отже, рішення рівняння-21-x= - 8x дорівнює x = -3.
2)Щоб вирішити рівняння 3x + 5 = x-7, нам потрібно спростити та ізолювати змінну x з одного боку рівняння.
По-перше, ми можемо спростити рівняння, об'єднавши подібні члени. Ми можемо зробити це, віднімаючи x з обох сторін рівняння.
3x + 5 - x = x - 7 - x
Спрощуючи далі, ми отримуємо:
2x + 5 = -7
Далі ми можемо виділити змінну x, віднімаючи 5 з обох сторін рівняння:
2x = -12
Нарешті, ми можемо вирішити для x, розділивши обидві сторони рівняння на 2:
x = -6
Отже, рішення рівняння 3x + 5=x-7 дорівнює x = -6.
3)Щоб вирішити рівняння 11-4x = 1-9x, нам потрібно виділити змінну "x" в одній частині рівняння.
По-перше, ми можемо спростити обидві сторони, об'єднавши подібні терміни.
11-4x = 1-9x
11-1 = 4x-9x
10 = -5x
Далі ми можемо виділити "x", розділивши обидві сторони на -5.
10/-5 = x
- 2 = x
Therefore, the solution to the equation 11-4x=1-9x is x = -2.
4)Щоб вирішити рівняння 10x-3 =17x+25, нам потрібно виділити змінну "x" в одній частині рівняння.
По-перше, ми можемо спростити рівняння, об'єднавши подібні терміни.
10x - 3 = 17x + 25
Ми можемо переставити його наступним чином:
10x - 17x = 25 + 3
- 7x = 28
Розділивши обидві сторони на -7, ми отримаємо:
x = -4
Отже, рішення рівняння 10x-3 = 17x + 25 дорівнює x = -4.
5)Щоб вирішити рівняння 0,4 x - 2,3 = -1,6 x + 0,7, ми виконуємо наступні дії:
1. Позбудьтеся десяткових знаків, помноживши обидві сторони рівняння на 10:
```
4x - 23 = -16x + 7
```
2. Додайте 16x до обох частин рівняння:
```
20x - 23 = 7
```
3. Додайте 23 до обох частин рівняння:
```
20x = 30
```
4. Розділіть обидві сторони рівняння на 20:
```
x = 1,5
```
Отже, рішення рівняння 0,4 x-2,3 = -1,6 x + 0,7 дорівнює x = 1,5.
6)Щоб вирішити рівняння 4,8 x-3,1 =9,8 x-5,6, нам потрібно виділити змінну "x" в одній частині рівняння.
По-перше, ми можемо спростити обидві сторони, поєднавши подібні терміни:
4,8x - 9,8x = -5,6 + 3,1
Подальше спрощення:
- 5,0 х = -2,5
Щоб вирішити для 'x', нам потрібно отримати його самостійно. Ми можемо зробити це, розділивши обидві сторони на -5,0:
x = 0,5
Отже, рішення рівняння 4,8 x-3,1=9,8 x-5,6 дорівнює x = 0,5.