Розв'яжіть систему двох лінійних рівнянь із двома змінними способом підстановки 1)2x+2y=0 3x-y=7 2) 5x-y=22 2x+y=6
Ответы
Ответ:
Объяснение:
1)
{2x + 2y = 0
{3x - y = 7
З другого рівняння системи виражаємо змінну у через змінну х
у = 3х - 7
Підставимо отриманий вираз замість змінної у у перше рівняння системи:
2х + 2 * (3х - 7) = 0
2х + 6х - 14 = 0
8х = 14
х = 14 : 8
х = 1,75
Підставимо у друге рівняння х = 1,75 і знайдемо у
3 * 1,75 - у = 7
5,25 - у = 7
-у = 7 - 5,25
- у = 1,75
у = - 1,75
Відповідь: ( 1,75; -1,75)
2)
{5x - y = 22
{2x + y = 6
З першого рівняння системи виражаємо змінну x через змінну y.
у = 5х - 22
Підставимо отриманий вираз замість змінної у у друге рівняння системи:
2х + 5х - 22 = 6
7х = 6 + 22
7х = 28
х = 28 : 7
х = 4
Підставимо у перше рівняння х = 4 і знайдемо у
5 * 4 - у = 22
20 - у = 22
-у = 22 - 20
-у = 2
у = -2
Відповідь: (4; -2)
Объяснение:
2х + 2у = 0 | : 2
3х - у = 7
х + у = 0
3х - у = 7
х + у = 0
у = 3х - 7
1)
х + у = 0
х + (3х - 7) = 0
х + 3х - 7 = 0
4х = 7
х = 7/4
х = 1 3/4
2)
у = 3х - 7
у = 3 * 7/4 - 7
у = 21/4 - 7
у = 5 1/4 - 7
у = -1 3/4
№2
5х - у = 22
2х + у = 6
5х - у = 22
у = 6 - 2х
1)
5х - у = 22
5х - (6 - 2х) = 22
5х - 6 + 2х = 22
7х - 6 = 22
7х = 22 + 6
7х = 28
х = 28 : 7
х = 4
2)
у = 6 - 2 * 4
у = 6 - 8
у = -2