Предмет: Алгебра, автор: maxa783

Перетворіть вираз на многочлен
1. (3а+7b)(7b - 3а):
2. (8b² - 3x⁴p)(8b² + 3x⁴p); 3. (9x + 4y)2; 4. (2m² - 2,25n)². ​

Ответы

Автор ответа: nightlady228
1

Ответ:...

Объяснение:

1)(3a + 7b)(7b - 3a) = (3a)^2 - (7b)^2 = 9a^2 - 49b^2-многочлен

2)(8b² - 3x⁴p)(8b² + 3x⁴p) = (8b²)² - (3x⁴p)²= 64b⁴ - 9x⁸p²-многочлен

4)(a + b)² = a² + 2ab + b²

Де a = 2m² і b = -2,25n. Тоді:

(2m² - 2,25n)² = (2m²)² + 2(2m²)(-2,25n) + (-2,25n)²

= 4m^4 - 9m²n + 5,0625n²

Отже, (2m² - 2,25n)² можна спростити до многочлена 4m^4 - 9m²n + 5,0625n²


maxa783: дякую
Похожие вопросы
Предмет: Алгебра, автор: asanovaelviza