Предмет: Математика,
автор: tsevcenko566
Розв'язання рівняння 6 3/19-(х-6/19)= 2 7/19
Ответы
Автор ответа:
4
Ответ:
Почнемо зі спрощення лівої частини рівняння:
6 3/19 - (х - 6/19) = (6 × 19 + 3) / 19 - (19х - 6) / 19 = (114 + 3 - 19х + 6) / 19 = (123 - 19х) / 19
Далі, зведемо праву частину до знаменника 19:
2 7/19 = (2 × 19 + 7) / 19 = 45 / 19
Тепер можемо записати рівняння у вигляді:
(123 - 19х) / 19 = 45 / 19
Множачуючи обидві частини на 19, отримаємо:
123 - 19х = 45
Віднімаємо 123 від обох частин рівняння:
-19х = -78
Ділимо обидві частини на -19:
x = 78/19
Таким чином, розв'язком рівняння є x = 78/19.
Пошаговое объяснение:
Похожие вопросы