Предмет: Українська мова,
автор: tikt81395
допоможіть з контрольною роботою
1. Орфографічну помилку допущенко в рядку
*
А)печиво, різьбяр, Оттава, сльози
Б)свято, озеро, кисло-молочний,
духмяний
В)кипарис, милуєшся, хом'як, шістсот
2. НЕМАЄ лексичної помилки в рядку
*
А)заказувати товар
Б)ужити заходів
В)вірне рішення
Г)задати питання
3. Помилку при розстановці розділових знаків допущено в рядку
*
А)З часом у твоєму житті з'явиться все: і достаток, і родина і улюблена справа.
Б)"Дякую тобі, синку, що провів мене додому", - промовила жінка.
В)Любий мій друже, звертаюся до тебе з великим проханням.
Г)Кажуть, сьогодні наша збірна отримала перемогу в матчі
4. Усі слова є займенниками в рядку
*
А)себе, дехто, він, тихо, той
Б)ваш, нічий, твого, завтра
В)мене, нами, абихто, їхній
Г)цей, вони, усюди, свій
5. Правильно записано в Кличному відмінку всі слова рядка
*
А)Осене, мамо, друже, земле
Б)вітре, дівчино, Марина, ластівко
В)вечір, Сашку, березню, дядьку
6. Знайдіть слово з орфограмою у суфіксі
*
А)Приїхати
Б)Бджола
В)Гарненький
Г)Снігом
7. Особовими дієсловами є усі слова рядка
*
А)Прибіг, скотитися, пофарбував, змогли
Б)Обрав, пишеш, принесли, забудете
В)Заморозили, лазиш, носив, виконано
Г)Співали, розбити, зламавши, обіцяєш
8. Дієсловами минулого часу є усі слова рядка
*
А)Кликали, світить, розквітла, згоріло
Б)Прилетіли, говоритиму, подумав, нявчав
В)Злякало, крикнула, виправдали, носив
Г)Звернути, обідаю, могло, дали
9. Знайдіть речення, у якому інфінітив виступає означенням.
*
А)Бігати вранці корисно для здоров'я.
Б)Друзі виявили бажання освіжитися.
В)Мама попросила доньку помити посуд.
Г)Їдьмо в Карпати кататися на лижах.
10. Правильним доповненням речення "Прислівник - це ... частина мови, що відповідає на питання ..." є
*
А)службова; як? де? коли? куди?
Б)самостіна; кого? чого?
В)самостіна; як? де? коли? куди?
Г)службова; кого? чого?
11. Час можна визначити в усіх дієсловах рядка, ОКРІМ
*
А)Поступатимусь, сказано, бавилися
Б)Говориш, ховалися, зроблять, годували
В)Мовчать, чекали, їхатиму, повіває
Г)Навчили, відпочиватиме, працюймо, світає
12. Усі слова є дієсловами доконаного виду в рядку
*
А)Списати, винести, спіймають, наголосив
Б)Годував, знайшли, сподіватися, коситимуть
В)Обійняти, сипав, передала, скажу
Г)Допомогли, стукають, псувалося, завершили
Ответы
Автор ответа:
1
1Б
2В
3.Б
4.Г
5.А
6.А
7.В
8.Г
9.Б
10.А
11.В
12.Б
2В
3.Б
4.Г
5.А
6.А
7.В
8.Г
9.Б
10.А
11.В
12.Б
Похожие вопросы
Предмет: Физика,
автор: kvaskvas926
Предмет: Українська мова,
автор: sof415467
Предмет: Русский язык,
автор: lianamihajlova7
Предмет: Математика,
автор: stepanpotapov0807
Предмет: История,
автор: Maria07082008