Предмет: Алгебра,
автор: gamesofia1
Розв'яжіть рівняння:
lg (x-2) lg (x-3) lg (x-4) = 0
Ответы
Автор ответа:
1
ОДЗ :
Решение уравнения :
Автор ответа:
1
Объяснение:
Для розв'язання рівняння, спочатку звернемо увагу на властивість логарифмів, згідно з якою, якщо логарифм дорівнює нулю, то аргумент під логарифмом дорівнює одиниці.
Таким чином, у рівнянні:
lg(x - 2) lg(x - 3) lg(x - 4) = 0
Кожен логарифм може дорівнювати нулеві окремо, тобто:
1) lg(x - 2) = 0
2) lg(x - 3) = 0
3) lg(x - 4) = 0
Розглянемо кожне рівняння окремо:
1) lg(x - 2) = 0
Застосуємо властивість логарифмів, що указують на те, що lg(1) = 0. Отже:
x - 2 = 1
x = 3
2) lg(x - 3) = 0
Аналогічно, застосуємо властивість логарифмів:
x - 3 = 1
x = 4
3) lg(x - 4) = 0
Застосуємо аналогічну властивість:
x - 4 = 1
x = 5
Отже, розв'язками рівняння lg(x - 2) lg(x - 3) lg(x - 4) = 0 є x = 3, x = 4 та x = 5.
Похожие вопросы
Предмет: Українська мова,
автор: yanatyrne11
Предмет: Геометрия,
автор: nspak0079
Предмет: Українська мова,
автор: itop26top
Предмет: Қазақ тiлi,
автор: orlovskaasvetlana69
Предмет: Литература,
автор: elizafaizova