Предмет: Алгебра, автор: she256821

10. Доведіть тотожність 2y у+3 +(y - 3)² 2 1 2 9-6y+y² 9-y² = 3. ​

Ответы

Автор ответа: flyutrw
4

Ответ

Давайте розглянемо кожен етап доведення цієї тотожності.

Розгортаємо квадратний бінім: [ (y - 3)^2 = y^2 - 6y + 9 ]

Додаємо (2y) до кожного члена: [ 2y + (y - 3)^2 = 2y + y^2 - 6y + 9 ]

Зберігаємо інші члени без змін: [ 2y + (y - 3)^2 = 3 + 9 - y^2 ]

Складаємо всі члени на одній стороні, розкриваємо дужки: [ 2y + y^2 - 6y + 9 = 3 + 9 - y^2 ]

Зберігаємо члени на одній стороні: [ y^2 - 6y + 2y + 9 = 3 + 9 - y^2 ]

Згруповуємо подібні члени: [ y^2 - 4y + 9 = 12 - y^2 ]

Переносимо всі члени на одну сторону: [ y^2 - 4y + 9 -

Якщо все добре розібрав поставте гарну оцінку

Похожие вопросы