Предмет: Алгебра, автор: zemcugovakarolina24

Спростіть вираз 7b(2b + 3) - (b + 6)(b - 5) і знайдіть його значення при b = -0,1

Ответы

Автор ответа: an67ze89ls65ka12
2

Ответ:

Спростимо вираз

7b(2b + 3) - (b + 6)(b - 5):

(b + 6)(b - 5) = b(b - 5) + 6(b - 5) = b^2 - 5b + 6b - 30 = b^2 + b - 30

Тепер підставляємо дані значення b = -0.1:

7(-0.1)(2(-0.1) + 3) - (-0.1 + 6)(-0.1 - 5)

7(-0.1)(2(-0.1) + 3) = 7(-0.1)(-0.2 + 3) = 7(-0.1)(2.8) = -0.196

(-0.1 + 6)(-0.1 - 5) = (5.9)(-5.1) = -30.09

Тепер знаходимо вираз:

-0.196 - (-30.09) = -0.196 + 30.09 = 29.894

Отже, при b = -0.1 значення виразу 7b(2b + 3) - (b + 6)(b - 5) дорівнює 29.894.

Похожие вопросы
Предмет: Алгебра, автор: aminabeysetay
Предмет: Математика, автор: Аноним