Предмет: Алгебра,
автор: belioglowyaroslav
Розв'яжіть рівняння
(2x-3)(x+7)=(x-4) (2x+3)
4x²-12x=0
Ответы
Автор ответа:
0
Відповідь:
(2x-3)(x+7) = (x-4)(2x+3)
Почнемо з розподілу:
2x(x+7) - 3(x+7) = x(2x+3) - 4(2x+3)
Розгорнемо дужки:
2x^2 + 14x - 3x - 21 = 2x^2 + 3x - 8x - 12
Зведемо подібні члени:
2x^2 + 11x - 21 = 2x^2 - 5x - 12
Відмінимо від обох боків рівняння 2x^2:
11x - 21 = -5x - 12
Додамо 5x до обох боків рівняння:
11x + 5x - 21 = -12
Скомбінуємо подібні члени:
16x - 21 = -12
Додамо 21 до обох боків рівняння:
16x = 9
Розділимо на 16:
x = 9/16
Отже, рівняння має розв'язок x = 9/16.
Пояснення:
Похожие вопросы
Предмет: Українська мова,
автор: margoavakian13
Предмет: Другие предметы,
автор: mshirinka89
Предмет: Алгебра,
автор: student21162
Предмет: Математика,
автор: bajtulekovakarlygas