Предмет: Алгебра, автор: kravcukana153

444." Доведіть, що при будь-якому значеннi змiнної значення ви разу (x-3) (x² +7) -(x-2) (x²-x+5) дорівнює -11. A ​

Приложения:

Ответы

Автор ответа: iramazurk
2

Объяснение:

(х + 3)(х² - 4х + 7) - (х² - 5)(х - 1) =

(х³ - 4х² + 7х + 3х² - 12х + 21) - (х³ - х² - 5х + 5) =

(х³ - х² - 5х + 21) - (х³ - х² - 5х + 5) =

х³ - х² - 5х + 21 - х³ + х² + 5х - 5 =

(х³ - х³) + (-х² + х²) + (-5х + 5х) + (21 - 5) =

0 + 0 + 0 + 16 = 16

При любом значении переменной значение выражения будет равно 16.

Похожие вопросы