Предмет: Українська мова, автор: ilyxa7372a

Запитання 1
Укажіть дієслово доконаного виду
А написав
Б підбігав
В забирала
Г отримували
Запитання 2
У якому фразеологізмі вжитий інфінітив недоконаного виду
А Дати перцю
Б Теревені правити
В Руки розв’язати
Г Веремію закрутити
Запитання 3
Дієсловом недоконаного виду є
А пожартували
Б жартуватимуть
В посмієшся
Г засміявся
Запитання 4
Неозначена форма дієслова має суфікс
А ти, ть, ся, сь
Б о, е, сь
В е ,є, ти

Г в, л, ить

Запитання 5
Аж он каштан упав на стежку, колючий скинув кожушок
Визначити вид дієслів у реченні
А недоконаний
Б доконаний
Запитання 6
Визначте рядок, у якому всі слова написано правильно
А Навчаються, навчаєшся, сміються, граються
Б Граються, світиться, проситься, починаєтся
В Підіймається, побережешся, помилишься, запізнишся
Запитання 7
У дієслові чекати -ти- виступає
А Закінченням
Б Суфіксом
Запитання 8
Укажіть дієслова недоконаного виду майбутнього часу
А прочитаємо, заспіваємо
Б читаємо, співаємо
В будемо читати, співатимемо
Запитання 9
Укажіть дієслова доконаного виду минулого часу
А казав, вирішували
Б скажу, вирішать
В сказав, вирішили
Запитання 10
З'ясуйте, яким членом речення є виділене слово в реченні
Мистецтво слухати дано не кожному.
А підмет
Б додаток
В присудок
Г означення

Д обставина
Запитання 11
З'ясуйте, яким членом речення є виділене слово в реченні
Ми в світ прийшли успадкувати славу.
А підмет
Б додаток
В обставина
Г присудок
Д означення
Запитання 12
З'ясуйте, яким членом речення є виділені слова в реченні
Навчайте дітей мислити, відкривати і дивуватися.
А додаток
Б присудок
В підмет
Г означення
Д обставина
Запитання 13
Не всі слова належать до дієслів у рядку
А підійшов би, думають, скажімо, казав
Б розуміти, сказаний, ховаючи, малювавши
В будемо вчити, пити, підійшов
Запитання 14
З'ясуйте, яким членом речення є виділене слово в реченні
Сад саджати - життя прикрашати.
А підмет
Б присудок
В додаток
Г означення

Ответы

Автор ответа: rostik066
2

Ответ:

Объяснение:

1. Відповідь: Б - підбігав (дієслово доконаного виду).

2. Відповідь: А - Дати перцю (інфінітив недоконаного виду).

3. Відповідь: Б - жартуватимуть (дієслово недоконаного виду).

4. Відповідь: А - ти, ть, ся, сь (суфікси для неозначеної форми дієслова).

5. Відповідь: Б - доконаний вид (слово "скинув" вказує на минулий час і доконаний вид).

6. Відповідь: В - Підіймається, побережешся, помилишься, запізнишся (всі слова написано правильно).

7. Відповідь: А - Закінченням (суфіксом "ти" відповідає за закінчення дієслова).

8. Відповідь: В - будемо читати, співатимемо (дієслова недоконаного виду майбутнього часу).

9. Відповідь: В - сказав, вирішили (дієслова доконаного виду минулого часу).

10.Відповідь: Д - обставина (слово "не кожному" вказує на обставину).

11. Відповідь: Г - присудок (слово "успадкувати" є присудком).

12.Відповідь: А - додаток (слова "мислити" і "відкривати" є додатками).

13. Відповідь: В - будемо вчити, пити, підійшов (слово "підійшов" - дієслово доконаного виду, решта - недоконаного виду).

14. Відповідь: В - додаток (слова "саджати" і "життя" є додатками).

Похожие вопросы
Предмет: Литература, автор: Аноним
.Присвята збірки «Квіти зла» адресована Бодлером «парнасцю»:

А) Леконту де Лілю;

Б) Готьє;

В) Банвілю.

2. Добро і Зло присутні у творчості:

А) В.Вітмена;

Б) Ш.Бодлера;

В) П .Верлена.

3. Як називали Артюра Рембо?

А)"юний геній"

Б)"чудесна дитина"

В)"символ Франції"

4.Який перший відомий твір А.Рембо

А)"П"яний корабель"

Б)"Забуті арієти"

В)"Голосівки"

5. Представником якого напряму був Артюр Рембо?

А)Неоромантизму

Б)Символізму

В)Романтизму

6. Яка ідея збірки Ш. Бодлера «Квіти зла»?

А) протиставлення дійсності й ідеалу

Б) проповідування культу краси

В) роль мистецтва і митця в суспільстві

7. Кому з французьких символістів належить символ «корабель-поет»?

А) Ш. Бодлеру

Б) Полю Верлену

В) Артюру Рембо

8. Кому з французьких символістів належить програмний вірш «Поетичне мистецтво»?

А) Ш. Бодлеру

Б) Полю Верлену

В) Артюру Рембо

9. Хто з французьких символістів є автором вірша «Осіння пісня»?

А) Ш. Бодлер

Б) Поль Верлен

В) Артюр Рембо

10. Поль Верлен, Шарль Бодлер, Артюр Рембо є представниками

А) французького символізму

Б) німецького романтизму

В) англійського неоромантизму.

11. Хто автор цих рядків: «Найперше – музика у слові!»?

А) Ш. Бодлер

Б) Поль Верлен

В) Артюр Рембо

12.Яка подія вплинула на перший романтичний період творчості Артюра Рембо?

А) Подорож до Бельгії

Б) Французька революція

В) Знайомство з парнасцями
Предмет: Математика, автор: yaresko62