Спочно!!!!!пожалуйста Способом алгебраического сложения решите систему уравнений 2х-1=у² 3у²=2х²-1
Ответы
Ответ:
1) Почнемо з першого рівняння:
2х - 1 = у²
2) Перепишемо друге рівняння:
3у² = 2х² - 1
3) Знайдемо значення х в першому рівнянні:
2х = у² + 1
х = (у² + 1) / 2
4) Підставимо це значення х в друге рівняння:
3у² = 2 ((у² + 1) / 2)² - 1
3у² = (у⁴ + 2у² + 1) / 2 - 1
3у² = (у⁴ + 2у² + 1 - 2) / 2
3у² = (у⁴ + 2у² - 1) / 2
5) Помножимо обидві частини на 2, щоб позбутися дробів:
6у² = у⁴ + 2у² - 1
6) Перепишемо це рівняння відносно у:
у⁴ - 4у² + 1 = 0
7) Застосуємо підстановку: p = у²
p² - 4p + 1 = 0
8) Знайдемо корені цього квадратного рівняння:
p = (4 ± √(16 - 4)) / 2
p = (4 ± √12) / 2
p = 2 ± √3
9) Підставимо у² виразу для х:
у² = 2 ± √3
10) Знайдемо значення у:
у = ± √(2 ± √3)
Таким чином, розв'язком системи є пари значень (х, у):
( (у² + 1) / 2, ± √(2 ± √3) )
Объяснение:
Сделай пожалуйста лучшим ответом