Предмет: Математика,
автор: nosulaaleksej0
Виконайте дії: (-4a²b)²·(a³b)⁷
Ответы
Автор ответа:
1
Відповідь:16a^25b^9
Покрокове пояснення:
Щоб розв'язати це вираз, спростимо його:
(-4a²b)² · (a³b)⁷
Спочатку використаємо правило піднесення до ступеня:
(-4a²b)² = 16a⁴b²
(a³b)⁷ = a^(3*7)b^7 = a^21b^7
Тепер перемножимо отримані результати:
16a⁴b² · a^21b^7
Для множення показників з однаковою основою (a) додаємо їхні ступені:
16a⁴ * a^21 = 16a^(4+21) = 16a^25
Так само множимо показники з однаковою основою (b) і додаємо їхні ступені:
b² * b^7 = b^(2+7) = b^9
Отже, вираз спростився до:
16a^25b^9
nosulaaleksej0:
А що означає ^ ?
Автор ответа:
1
Пошаговое объяснение:
(-4а²в)² * (а³в)⁷ =
(-4)² * (а²)² * в² * (а³)⁷ * в⁷ =
16 * а⁴ * в² * а²¹ * в⁷ =
16 * (а⁴ * а²¹) * (в² * в⁷) =
16 * а²⁵ * в⁹ = 16а²⁵в⁹
Похожие вопросы
Предмет: Английский язык,
автор: lizakit277
Предмет: Українська мова,
автор: Davidik12
Предмет: Другие предметы,
автор: vdzherebko15
Предмет: Литература,
автор: masasimpanze
Предмет: Алгебра,
автор: DianakoVeda