(2х+1)²=(х+2) помогите пожалуйста
Ответы
Ответ:
-1
Пошаговое объяснение:
Вираз (2x + 1)² означає піднесення (2x + 1) до квадрата, що дорівнює (2x + 1) * (2x + 1) або (2x + 1)² = 4x² + 4x + 1.
Отже, ми можемо записати рівняння так:
4x² + 4x + 1 = x + 2.
Тепер ми можемо розв'язати це рівняння:
4x² + 4x + 1 - x - 2 = 0.
4x² + 3x - 1 = 0.
Тепер ми маємо квадратне рівняння. Можемо використовувати квадратну формулу для його розв'язку:
x = (-b ± √(b² - 4ac)) / (2a),
де a = 4, b = 3 і c = -1.
x = (-3 ± √(3² - 4 * 4 * (-1))) / (2 * 4).
x = (-3 ± √(9 + 16)) / 8.
x = (-3 ± √25) / 8.
x = (-3 ± 5) / 8.
Тепер розділімо на два варіанти зі знаками "+":
x₁ = (-3 + 5) / 8 = 2 / 8 = 1/4.
x₂ = (-3 - 5) / 8 = -8 / 8 = -1.
Отже, розв'язками даного рівняння є x₁ = 1/4 і x₂ = -1.
Ответ:
-1 та 1/4
Пояснення:
(2х+1)²=(х+2)
4х²+4х+1=х+2
4х²+4х+1-х-2=0
4х²+3х-1=0
Далі я вирішу за дискримінантом
D=3²-4*4*(-1)=9+16=25
√D=5
х1= -3+5/2*4=2/8=1/4
х2= -3-5/2*4= -8/8= -1