Предмет: Алгебра,
автор: sumilokira14
Розвяжіть рівняння 6-3•(х+1)=7-х СРОООООООЧНООООО
Ответы
Автор ответа:
1
Ответ: 6 - 3(х + 1) = 7 - х є x = -1/2.
Объяснение: Давайте розв'яжемо це рівняння крок за кроком:
Розкриємо дужки на лівій стороні рівняння:
6 - 3(х + 1) = 7 - х.
Помножимо -3 на кожен член у дужках:
6 - 3х - 3 = 7 - х.
Віднімемо 3 від обох сторін рівняння:
6 - 3х - 3 - 3 = 7 - х - 3.
Спростимо обидві сторони рівняння:
3 - 3х = 4 - х.
Тепер перенесемо всі члени з x на одну сторону рівняння, а числа на іншу:
3 - 4 = -х + 3х.
Розкриємо дужки та спростимо вирази:
-1 = 2х.
Розділимо обидві сторони на 2, щоб знайти значення x:
х = -1 / 2.
Отже, розв'язком рівняння 6 - 3(х + 1) = 7 - х є x = -1/2.
Похожие вопросы
Предмет: Физика,
автор: shennon3245
Предмет: Геометрия,
автор: 06drozdovzahar08
Предмет: Немецкий язык,
автор: 2rndmb7jnh
Предмет: Геометрия,
автор: rrex718
Предмет: Математика,
автор: huseynova0858