(7 7/12 - 1 17/36)*2,7- 4 1/3 : 0,65 Помогите пожалуйста Срочно!! Даю 20 балов
Ответы
Відповідь:
Давайте розрахуємо це вираз крок за кроком:
Візьмемо числа змішаного виду і переведемо їх до звичайних дробів:
7
7
12
=
7
⋅
12
+
7
12
=
91
12
7
12
7
=
12
7⋅12+7
=
12
91
1
17
36
=
1
⋅
36
+
17
36
=
53
36
1
36
17
=
36
1⋅36+17
=
36
53
4
1
3
=
4
⋅
3
+
1
3
=
13
3
4
3
1
=
3
4⋅3+1
=
3
13
Піднесемо числа до ступеня 2,7:
(
91
12
−
53
36
)
⋅
2.7
−
13
3
:
0.65
(
12
91
−
36
53
)⋅2.7−
3
13
:0.65
Виконаємо операції з дробами:
(
91
12
−
53
36
)
⋅
2.7
=
(
91
12
−
53
36
)
⋅
27
10
(
12
91
−
36
53
)⋅2.7=(
12
91
−
36
53
)⋅
10
27
Тепер знайдемо різницю дробів:
91
12
−
53
36
=
91
⋅
3
12
⋅
3
−
53
36
=
273
36
−
53
36
=
220
36
=
55
9
12
91
−
36
53
=
12⋅3
91⋅3
−
36
53
=
36
273
−
36
53
=
36
220
=
9
55
Тепер множимо результат на 2.7:
55
9
⋅
27
10
=
55
⋅
27
9
⋅
10
=
1485
90
=
33
2
9
55
⋅
10
27
=
9⋅10
55⋅27
=
90
1485
=
2
33
Тепер обчислимо ділення:
13
3
:
0.65
=
13
3
⋅
1
0.65
=
13
3
⋅
20
13
=
20
3
=
6.
3
13
:0.65=
3
13
⋅
0.65
1
=
3
13
⋅
13
20
=
3
20
=6.
Нарешті, віднімемо результат другого кроку від результату четвертого кроку:
33
2
−
6
=
33
2
−
12
2
=
33
−
12
2
=
21
2
=
10.5
2
33
−6=
2
33
−
2
12
=
2
33−12
=
2
21
=10.5
Отже, вираз
(
7
7
12
−
1
17
36
)
⋅
2.7
−
4
1
3
:
0.65
(7
12
7
−1
36
17
)⋅2.7−4
3
1
:0.65 дорівнює 10.5.
Покрокове пояснення: