Предмет: Алгебра, автор: solmaz11041951

14. Найдите значение выражения: 1)= 2ab(b+c) b-c при а=с = -, b 2a(3a+b) + 1 > a-1 3 2) , при а = 1 3 2 b = 1.​

Приложения:

Ответы

Автор ответа: mater2891gg
2

Ответ:

Объяснение:

1. Давайте підставимо значення a, b і c у вираз:

a = c = -

b = 1

Тепер підставимо ці значення у вираз і обчислимо його:

2ab(b+c) - (b-c) = 2(-)(1)(1 + (-)) - (1 - (-)) = -2(1)(0) - (1 + 1) = -0 - 2 = -2

Отже, значення виразу при a = c = - і b = 1 дорівнює -2.

2. Тепер давайте підставимо значення a і b у другий вираз:

a = 1

b = 1/3

Тепер підставимо ці значення у вираз і обчислимо його:

2a(3a+b) + 1 > a-1

2(1)(3(1) + 1/3) + 1 > 1 - 1

2(3 + 1/3) + 1 > 0

2(10/3) + 1 > 0

20/3 + 1 > 0

(20/3 + 3/3) > 0

(23/3) > 0

Отже, значення виразу при a = 1 і b = 1/3 дорівнює 23/3, і воно більше нуля.

Таким чином, відповіді на ваші запитання:

1. Значення виразу при a = c = - і b = 1 дорівнює -2.

2. Значення виразу при a = 1 і b = 1/3 дорівнює 23/3, і воно більше нуля.

Похожие вопросы
Предмет: Математика, автор: TyankaBobra
Предмет: Химия, автор: Аноним
Предмет: Математика, автор: milavovk2012
Предмет: Алгебра, автор: bukinivasin