2(|x| - 3) – 4(2|х| + 9) = -48 ;
Ответы
Ответ:
Давайте розв'яжемо дане рівняння. Спочатку розкриємо дужки і згрупуємо подібні доданки:
2(|x| - 3) - 4(2|х| + 9) = -48
2|x| - 6 - 8|x| - 36 = -48
(-6 - 36) + (2|x| - 8|x|) = -48
-42 - 6|x| = -48
Тепер розглянемо два випадки залежно від значення |x|:
Якщо |x| ≥ 0, тоді ми можемо спростити рівняння наступним чином:
-42 - 6|x| = -48
-6|x| = -48 + 42
-6|x| = -6
|x| = 1
Це означає, що можливі два значення для x: x = 1 або x = -1.
Якщо |x| < 0, тоді рівняння не має розв'язків, оскільки це суперечить визначенню модуля.
Таким чином, рівняння має два розв'язки: x = 1 і x = -1.
Відповідь:
Давайте розкриємо дужки та спростимо це рівняння крок за кроком:
2(|x| - 3) - 4(2|х| + 9) = -48
Розкриваємо дужки:
2|x| - 6 - 8|х| - 36 = -48
Спрощуємо:
2|x| - 8|х| - 42 = -48
Групуємо подібні терміни:
(2 - 8)|x| - 42 = -48
(-6)|x| - 42 = -48
-6|x| - 42 = -48
Додавати 42 до обох боків рівняння:
-6|x| = -48 + 42
-6|x| = -6
Ділимо на -6:
|x| = 1
Отже, рівняння має два можливих розв'язки: x = 1 або x = -1.