Предмет: Алгебра,
автор: sikretnaya
3х²-2х+3
Розкласти на множники пожалуйста!
Ответы
Автор ответа:
1
використаємо формулу квадратного трьохчлена:
a² - 2ab + b² = (a - b)²
Застосуємо цю формулу до першого двох доданків виразу:
3х² - 2х = 3х² - 2 * (х * 1) * 1/2 = (3х - 1)² - 1/4
Тепер можемо записати весь вираз як різницю двох квадратів:
3х² - 2х + 3 = (3х - 1)² - 1/4 + 3 = (3х - 1)² + 11/4
Отже, вираз можна розкласти на множники у вигляді (3х - 1)² + 11/4.
a² - 2ab + b² = (a - b)²
Застосуємо цю формулу до першого двох доданків виразу:
3х² - 2х = 3х² - 2 * (х * 1) * 1/2 = (3х - 1)² - 1/4
Тепер можемо записати весь вираз як різницю двох квадратів:
3х² - 2х + 3 = (3х - 1)² - 1/4 + 3 = (3х - 1)² + 11/4
Отже, вираз можна розкласти на множники у вигляді (3х - 1)² + 11/4.
Похожие вопросы
Предмет: Английский язык,
автор: hasanhalelov
Предмет: Математика,
автор: sishchuka
Предмет: Қазақ тiлi,
автор: st740766
Предмет: Химия,
автор: raorin