Предмет: Математика, автор: nuralihairullin

1427. - 1) [2(x+y)-x+6= 0, - 3) |5x − 2(y+4) = 0, 3x - (x - y) = 0; 6(2x + 3) − y − 41 = 0; 2) [3(x+2y) - y - 27 = 0, 4(x + y)-3x - 23 = 0; 4) [2x+3(x+y)-11 = 0, 7(x+3y) - 6x + 59 = 0. - Составьте систему уравнений и решите ее способом постановки (1428-1436).​

Ответы

Автор ответа: mega2mozg
1

Система уравнений, що відповідає заданому набору рівнянь, має вигляд:

2(x+y)-x+6= 0        (1)

5x − 2(y+4) = 0      (2)

3x - (x - y) = 0     (3)

6(2x + 3) − y − 41 = 0   (4)

3(x+2y) - y - 27 = 0   (5)

4(x + y)-3x - 23 = 0   (6)

2x+3(x+y)-11 = 0      (7)

7(x+3y) - 6x + 59 = 0  (8)

Щоб розв'язати цю систему за допомогою методу постановки, ми повинні виразити одну змінну через іншу в одному з рівнянь і підставити це вираження у інші рівняння. Можна спробувати виразити, наприклад, змінну y через змінну x з рівняння (2):

5x − 2(y+4) = 0

5x - 2y - 8 = 0

-2y = -5x + 8

y = (5/2)x - 4

Тепер можемо підставити це вираження для y в інші рівняння і отримати систему двох рівнянь з однією змінною:

2(x+(5/2)x-4)-x+6= 0

(11/2)x - 2 = 0

x = 4/11

і

3x - (x - (5/2)x + 4) = 0

(5/2)x - 4 = 0

x = 8/5

Отже, маємо розв'язок системи:

x = 4/11

y = (5/2)(4/11) - 4 = -7/11

або

x = 8/5

y = (5/2)(8/5) - 4 = 2

Відповідь: система має два розв'язки: (x = 4/11, y = -7/11) або (x = 8/5, y = 2).

Похожие вопросы