1) { х-у+3=0
{ 4х-2у+4=0
2) { х+у-7=0
{ 6х-3у-6=0
3) { 2х-7у-8=0
{ 5х+у+17=0
Ответы
Щоб вирішити цю систему рівнянь, використаємо метод елімінації змінних:
з першого рівняння виразимо х:
х = у - 3
підставимо це значення х у друге рівняння:
4(у - 3) - 2у + 4 = 0
Розкриваємо дужки та спрощуємо:
2у = 8
у = 4
підставляємо значення у у перше рівняння:
х - 4 + 3 = 0
х = 1
Таким чином, розв'язок системи рівнянь: {х = 1, у = 4}.
Аналогічно до першого завдання, з першого рівняння виразимо х:
х = 7 - у
підставимо це значення х у друге рівняння:
6(7 - у) - 3у - 6 = 0
Розкриваємо дужки та спрощуємо:
3у = 15
у = 5
підставляємо значення у у перше рівняння:
х + 5 - 7 = 0
х = 2
Таким чином, розв'язок системи рівнянь: {х = 2, у = 5}.
З першого рівняння виразимо х:
х = (7у + 8) / 2
підставимо це значення х у друге рівняння:
5((7у + 8) / 2) + у + 17 = 0
Розкриваємо дужки та спрощуємо:
17у = -61
у = -61 / 17
підставляємо значення у у перше рівняння:
х = (7(-61/17) + 8) / 2
х = -155 / 34
Таким чином, розв'язок системи рівнянь: {х = -155/34, у = -61/17}.