Предмет: Алгебра,
автор: listazemli
можна будь ласка вирішиои це рівняння
2 * (x - 2) ^ 2 - 3(x - 2) + 1 = 0
Приложения:

Ответы
Автор ответа:
2
Ответ:
Отже, розв'язками рівняння 2*(x-2)^2 - 3(x-2) + 1 = 0
є x1 = 3
та x2 = 2.5.
Объяснение:
Для початку замінимо вираз (x-2) на z, щоб спростити подальші обчислення. Отримаємо:
2z^2 - 3z + 1 = 0
Далі, розв'язуємо квадратне рівняння за допомогою формули дискримінанту:
D = b^2 - 4ac
D = (-3)^2 - 4(2)(1)
D = 1
Тож, маємо два розв'язки:
z1 = (3 + √1)/(4) = 1
z2 = (3 - √1)/(4) = 1/2
Повертаємось до початкового виразу і замінюємо z на (x-2):
(x-2) = z
Корені рівняння:
x1 = 1 + 2 = 3
x2 = 1/2 + 2 = 2.5
Отже, розв'язками рівняння 2*(x-2)^2 - 3(x-2) + 1 = 0 є x1 = 3 та x2 = 2.5.
listazemli:
спасибо
Похожие вопросы
Предмет: Другие предметы,
автор: vanapivovarvana
Предмет: Қазақ тiлi,
автор: talievdemir
Предмет: Английский язык,
автор: pashoff
Предмет: Українська література,
автор: titov6412
Предмет: Математика,
автор: klivasova8054