Допоможіть будь ласка
Ответы
Відповідь:
№1.1 ⇒ (1; -3)
№1.2 ⇒ (3; -2)
Пояснення:
→ №1.1
~ Для простоти запису в текстовому форматі, розіб'ю систему рівнянь на (1) та (2).
→ (1):
→ 2 - x + 2(y + 4) = 6 ×
→ 2 - x + 2y + 8 = 6 ×
→ 10 - x + 2y = 17
→ - x = 17 - 10 - 2y
⇒ x = 2y - 7
→ (2):
→ x + 4 - 2(2 - y) = 5
→ x + 4 - 4 + 2y = 5
⇒ x = 5 - 2y
~ Вирішуємо спрощену систему:
→ 2y - 7 = 5 - 2y
→ 4y = 12
⇒ y = 3
→ x = 5 - 2 × 3
⇒ x = -1
⇒ Відповідь: (-1; 3)
→ №1.2
~ Аналогічно пункту першому.
→ (1):
→ x² - 2x + 1 + y = x² + 4x + 4 - 23
→ -2x + 1 + y = 4x + 4 - 23
→ y = 4x - 19 + 2x - 1
⇒ y = 6x - 20
→ (2):
→ x² + 4x + 4 + y² - 2y + 1 = x² + y² + 14y + 49
→ 4x + 4 - 2y + 1 = 14y + 49
→ 4x + 5 -2y = 14y + 49
→ 4x = 14y + 49 - 5 + 2y
→ 4x = 16y + 44
⇒ x = 4y + 11
~ Використовуємо спрощену систему:
→ y = 6 × (4y + 11) - 20
→ y = 24y + 66 - 20
→ y = 24y + 46
→ 0 = 23y + 46
⇒ y = -2
→ x = 4 × (-2) + 11
→ x = -8 + 11
⇒ x = 3
⇒ Відповідь: (3; -2)
Решение на прикреплённой фотографии