Предмет: Алгебра,
автор: klimentevvitalij947
Знайдіть суму восьми перших членів арифметичної про
гресії (аю), якщо: 1) a1 = 5, a. = -7;
2) a, - 13, 4, - 19.
Ответы
Автор ответа:
1
Для знаходження суми перших восьми членів арифметичної прогресії, використовуємо формулу:
S8 = 8/2 * (a1 + a8)
де S8 - сума перших восьми членів, a1 - перший член прогресії, a8 - восьмий член прогресії.
Знаходимо a8 за формулою для n-го члена прогресії:
an = a1 + (n-1)*d,
де an - n-й член прогресії, d - різниця між сусідніми членами прогресії.
a8 = a1 + 7d
Таким чином, маємо:
a1 = 5
a8 = -7
a8 = a1 + 7d => -7 = 5 + 7d => d = -2
S8 = 8/2 * (a1 + a8) = 4 * (5 - 7) = -8
Отже, сума перших восьми членів прогресії з першим членом 5 та різницею між сусідніми членами -2 дорівнює -8.
Для знаходження суми перших восьми членів арифметичної прогресії, використовуємо формулу:
S8 = 8/2 * (a1 + a8)
де S8 - сума перших восьми членів, a1 - перший член прогресії, a8 - восьмий член прогресії.
Знаходимо різницю d за формулою для різниці між сусідніми членами прогресії:
d = a2 - a1
Таким чином, маємо:
a1 = -13
d = a2 - a1 = 4 - (-13) = 17
S8 = 8/2 * (a1 + a8) = 4 * (-13 - 3*17) = -272
Отже, сума перших восьми членів прогресії з першим членом -13 та різницею між сусідніми членами 17 дорівнює -272.
S8 = 8/2 * (a1 + a8)
де S8 - сума перших восьми членів, a1 - перший член прогресії, a8 - восьмий член прогресії.
Знаходимо a8 за формулою для n-го члена прогресії:
an = a1 + (n-1)*d,
де an - n-й член прогресії, d - різниця між сусідніми членами прогресії.
a8 = a1 + 7d
Таким чином, маємо:
a1 = 5
a8 = -7
a8 = a1 + 7d => -7 = 5 + 7d => d = -2
S8 = 8/2 * (a1 + a8) = 4 * (5 - 7) = -8
Отже, сума перших восьми членів прогресії з першим членом 5 та різницею між сусідніми членами -2 дорівнює -8.
Для знаходження суми перших восьми членів арифметичної прогресії, використовуємо формулу:
S8 = 8/2 * (a1 + a8)
де S8 - сума перших восьми членів, a1 - перший член прогресії, a8 - восьмий член прогресії.
Знаходимо різницю d за формулою для різниці між сусідніми членами прогресії:
d = a2 - a1
Таким чином, маємо:
a1 = -13
d = a2 - a1 = 4 - (-13) = 17
S8 = 8/2 * (a1 + a8) = 4 * (-13 - 3*17) = -272
Отже, сума перших восьми членів прогресії з першим членом -13 та різницею між сусідніми членами 17 дорівнює -272.
Похожие вопросы
Предмет: Английский язык,
автор: inna90373
Предмет: Алгебра,
автор: Аноним
Предмет: Українська мова,
автор: bsheva2012
Предмет: Химия,
автор: sskop37
Предмет: Химия,
автор: dziadykand