Предмет: Алгебра,
автор: praproeva08
розв'язати рівняння
(х-2)(х+2)=3(х+4)²-2х(х+5)
СРОЧНО ПОЖАЛУЙСТА!!
Ответы
Автор ответа:
1
Ответ:
є x = -26/7.
Объяснение:
Почнемо з розкриття дужок:
(х-2)(х+2) = (х² - 4)
3(х+4)² - 2х(х+5) = 3(х² + 8х + 16) - 2х² - 10х
= 3х² + 24х + 48 - 2х² - 10х
= х² + 14х + 48
Тепер підставимо отримані вирази у вихідне рівняння:
х² - 4 = х² + 14х + 48
Перенесемо все на одну сторону:
14х + 52 = 0
Розв'язуємо отримане лінійне рівняння:
х = -52/14 = -26/7
Отже, розв'язком рівняння є x = -26/7.
Похожие вопросы
Предмет: Алгебра,
автор: Ilyagorohov2131
Предмет: География,
автор: SplderMan
Предмет: Биология,
автор: Itvoirotebal
Предмет: Литература,
автор: Vdyn
Предмет: Українська література,
автор: alexander0905