Спростіть вираз:
1) (- 4p + 3k)² - (- 5k + 4p)(4p + 5k) + 24pk;
2) (b-3)(b² + 3b+9)b(b - 4) (b + 4).
Ответы
Ответ:
(- 4p + 3k)² - (- 5k + 4p)(4p + 5k) + 24pk:
Розкриваємо квадрат (- 4p + 3k)² = (- 4p)² - 2 * (- 4p) * (3k) + (3k)², отримуємо:
16p² - 24pk + 9k² - (- 5k + 4p)(4p + 5k) + 24pk =
= 16p² - 24pk + 9k² - (- 20p² - 25k²) + 24pk =
= 16p² - 24pk + 9k² + 20p² + 25k² + 24pk =
= 36p² + 34k².
Отже, спрощений вираз: 36p² + 34k².
(b-3)(b² + 3b+9)b(b - 4) (b + 4):
Розкриваємо дужки (b-3)(b² + 3b+9) = b³ + 3b² + 9b - 3b³ - 9b² - 27b, отримуємо:
-2b³ - 6b² - 18b, і подальше спрощення:
-2b(b + 3)(b² + 9).
Після цього, розкриваємо дужки (b - 4) і (b + 4) та отримуємо:
-2b(b + 3)(b² + 9)(b - 4)(b + 4).
Отже, спрощений вираз: -2b(b + 3)(b² + 9)(b - 4)(b + 4).
Объяснение:
Ответ:
1) (-4p+3k)²-(-5k+4p) (4p+5k)+24pk =
=(-4p+3k)^2+(4p-5k)(4p+5k)=
=16p^2-24pk+9k^2+16p-25k+24pk=
=16p^2-16k^2+16p
Объяснение:
Только первое смог