Предмет: Математика,
автор: vladandriychuktur
Довести тотожність (a+b)(a+2b)(a-3b)-3b(ab-2b²)=a(a²- 10b²).
Ответы
Автор ответа:
1
Відповідь:
Вирази не є тотожними.
Покрокове пояснення:
(a+b)(a+2b)(a-3b)-3b(ab-2b²)=a(a²- 10b²).
Спрощуємо та розкриваємо дужки
(а² + 2аb + ab + 2b²)(a-3b) - 3ab² + 6b³ = a(a²- 10b²)
Зводимо подібні
(a² + 3ab + 2b²)(a - 3b) - 3ab² + 6b³ = a(a²- 10b²)
Спрощуємо
a³ - 3a²b + 3a²b - 9ab² + 2ab² - 6b³ - 3ab³ + 6b³ = a(a²- 10b²)
Скорочуємо протилежні та зводимо подібні
a³ - 10ab ≠ a(a²- 10b²)
Похожие вопросы
Предмет: Биология,
автор: yambbrrryts
Предмет: Английский язык,
автор: nastines111
Предмет: Информатика,
автор: oksananovosad2809
Предмет: Математика,
автор: Astartaaa