Предмет: Алгебра, автор: annaxleys

1. Запишіть многочлен у стандартному вигляді: x² 3x + 4 + 6x² - 3x +5x².
2. Знайдіть суму і різницю многочленів: -2x² +5x-1 i 3x² + 5x-3.
3. Подайте у вигляді многочлена вирази:
1) (4x-1) - (2x + 1)
2) -2x (x³ - 3x + 1)
3) x + 1 + 5x (3x-1)
4) 2ха - а (3 - x)
5) - (3x-1) – 3x (2x-1)
6) 2x(x + 1) + 3x² (2x + 3)

Ответы

Автор ответа: MuhammadGulu
0

1. \:  \:  \:  \:  \:  {x}^{2}  + 3x + 4 +  {6x}^{2}  - 3x +  {5x}^{2}  = 12 {x}^{2}  + 4 = 4( {x}^{2}  + 1)

 \\  \\

2. \:  \:  \:  \:  \:

( - 2 {x}^{2}  + 5x - 1) + ( {3x}^{2}  + 5x - 3) =  - 2 {x}^{2}  + 5x - 1 + 3 {x}^{2}  + 5x - 3 =  {x}^{2}  + 10x - 4

( - 2 {x}^{2}  + 5x - 1) - (3 {x}^{2}  + 5x - 3) =  - 2 {x}^{2}  + 5x - 1 - 3 {x}^{2}  - 5x + 3 =  - 5 {x}^{2}  + 2

 \\  \\

3.

1) \:  \:  \:  \:  \: (4x - 1) - (2x + 1) = 4x - 1 - 2x - 1 = 2x - 2 = 2(x - 1)

2) \:  \:  \:  \:  \:  - 2x( {x}^{3}  - 3x + 1) =  - 2 {x}^{4}  + 6 {x}^{2}  - 2x

3) \:  \:  \:  \:  \: x + 1 + 5x(3x - 1) = x + 1 + 15x - 5x = 11x + 1

4) \:  \:  \:  \:  \: 2xa - a(3 - x) = 2xa - 3a + xa = 3xa - 3a = 3a(x - 1)

5) \:  \:  \:  \:  \:  - (3x - 1) - 3x(2x - 1) =  - 3x + 1 - 6 {x}^{2}  + 3x =  -  {6x}^{2}  + 1

6) \:  \:  \:  \:  \: 2x(x + 1) + 3 {x}^{2} (2x + 3) = 2 {x}^{2}  + 2x + 6 {x}^{3}  + 9 {x}^{2}  = 6 {x}^{3}  + 11 {x}^{2}  + 2x

Похожие вопросы