Предмет: Алгебра, автор: dariasemenako

допоможіть будь ласка!!​

Приложения:

Ответы

Автор ответа: yevheniiavz
1

Парна функція -> f(x) = f(-x)

Непарна функція -> f(-x) = -f(x)

1)

f(x)=x^3-5x^5\\-f(x)=-(x^3-5x^2)=-x^3+5x^2\\f(-x)=(-x)^3-5*(-x)^5=-x^3+5x^2\\

f(x)\neq f(-x), але: f(-x)=-f(x), і це значить що функція непарна.

2)

f(x)=6x^6-5x^2\\-f(x)=-(6x^6-5x^2)=-6x^6+5x^2\\f(-x)=6(-x)^6-5(-x)^2=6x^6-5x^2

f(-x)\neq -f(x), але: f(x)=f(-x), і це значить що функція парна.


prin4ik: допоможіть будь ласка срочно
Похожие вопросы
Предмет: Алгебра, автор: shotnicheck37
Предмет: Русский язык, автор: 2012maksimdanilov
Предмет: Математика, автор: ilizb