Предмет: Алгебра, автор: Аноним

помогите!!!!!!!!!!!!!!!!!умоляю!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Приложения:

Ответы

Автор ответа: Kristinaprg
0
Решение смотри во вложениях
Приложения:
Автор ответа: mappku
0
1.\ a)  3log_{2}( frac{1}{8})+10^{lg2+lg5}=3log_{2}(2^{-3})+10^{lg(2*5)}=\
=3*(-3)+10^{log_{10}(10)}=-9+10^1=-9+10=1;\ \b)2log_{3}(6)-log_{3}(12)=log_{3}(6^2)-log_{3}(12)=log_{3}( frac{36}{12})=log_{3}(3)=1;\ \c) log_{sqrt{2}}{log_{2}(3)*log_{3}(4)}=log_{sqrt{2}}{log_{2}(3)*log_{3}(2^2)}=\
\=log_{sqrt{2}}{log_{2}(3)*2*log(_{3}(2)}=|log_{2}(3)= frac{ln(3)}{ln(2)}; log_{3}(2)= frac{ln(2)}{ln(3)};} \ ln(n)=log_{e}(n);\
де е=2,71821828... основа натурального логарифма
=log_{sqrt{2}}{2*log_{2}(3)*log_{3}(2)}=log_{sqrt{2}}{2* frac{ln(3)}{ln(2)}* frac{ln(2)}{ln(3)}}=\
log_{sqrt{2}}{2}=log_{sqrt{2}}{(sqrt{2})^{2}}=2*log_{sqrt{2}}{sqrt{2}}=2*1=2;\ \2.\
a)  log_{0,5}(x^{2}+x)=-1;\
x^2+x>0;   =>  x(x+1)>0;   left  {{x<-1} atop {x>0}} right.;\
log_{0,5}(x^{2}+x)=-1; => log_{0,5}(x^{2}+x})=-1log_{0,5}(0,5);\
log_{0,5}(x^{2}+x)=log_{0,5}(0,5^{-1}); =>  x^2+x= frac{1}{0,5} \

x^2+x-2=0;\
D=(1)^2-4*1*(-2)=1+8=9;\
x_{1}=-frac{1}{2}-frac{sqrt{D}}{2}=-frac{1}{2}-frac{sqrt{9}}{2}=-frac{1}{2}-frac{3}{2}=-2;\
x_{2}=-frac{1}{2}+frac{sqrt{D}}{2}=-frac{1}{2}+frac{sqrt{9}}{2}=-frac{1}{2}+frac{3}{2}=1;
обидва значення х входять в область визначення, тому х=-2, х=1;
 \ \ b)   2log_{3}(x)=log_{3}(2x^{2}-x)\
визначемо облать визначення, як і в попередньому завданні, підлогарифмічний вираз має бути більше 0;
 left { {{x>0} atop {2x^{2}-x>0}} right.=> left { {{x>0} atop {x(2x-1)>0}} right. =>\
\
\
=> left{ {{x>0} atop {2x(x- frac{1}{2}) >0}} right.   => left { {{x>0} atop { left [ {{x<0} atop {x> frac{1}{2} }} right. }} right. =>   x> frac{1}{2}\
log_{3}(x^{2})=log_{3}(2x^{2}-x);\
3^{log_{3}(x^{2})}=3^{log_{3}(2x^{2}-x)};\
x^2=2x^2-x;\
x^2-x=0;\
x(x-1)=0;\
 left [ {{x=0} atop {x=1}} right. так як х>1/2, то відповідь х=1(х=0 не входить в область визначення)
\ \3.\
a)  log_{7}(2-x) leq log_{7}(3x+6);\
 left { {{2-x>0} atop {3x+6}>0} right. => left { {{x<2} atop {x>-2}} right. =>  -2 -2
<2;><2;\>тобто Відповідь:-2<x<2 або х∈(-2;2);
 &lt;br /&gt;\ \ b)  log_{ frac{1}{2}}(x^{2}-4)&gt;log_{ frac{1}{2}}(x+2) -1;\
 left { {{x^2-4&gt;0,} atop {x+2&gt;0;}} right.=&gt; left { {{(x-2)(x+2)&gt;0} atop {x&gt;-2}} right.=&gt;\
\
\
=&gt; left { {{ left [ {{x&lt;-2} atop {x&gt;2}} right. } atop {x&gt;-2}} right.=&gt; x&gt;2;\
log_{ frac{1}{2}}(x^{2}-4)&gt;log_{ frac{1}{2}}(x+2) +log_{ frac{1}{2}}(( frac{1}{2})^{-1})  ;\
log_{ frac{1}{2}}(x^{2}-4)&gt;log_{ frac{1}{2}}(x+2) +log_{ frac{1}{2}} (2) ;\
log_{ frac{1}{2}}(x^{2}-4)&gt;log_{ frac{1}{2}}((x+2)*2);\
log_{ frac{1}{2}}(x^{2}-4)&gt;log_{ frac{1}{2}}(2x+4);\
Оскільки основа логарифму 0<1/2<1, то підлогарифмічні функції матимуть протилежний знак, ніж сама нерівність логарифмів
бо при потенціюванні,  (frac{1}{2})^x  буде більшою при меншому значенні х;
log_{ frac{1}{2}}(x^{2}-4)&gt;log_{ frac{1}{2}}(2x+4);\
( frac{1}{2} )^{log_{ frac{1}{2}}(x^{2}-4)}&gt;( frac{1}{2} )^{log_{ frac{1}{2}}(2x+4)};\
(x^{2}-4)&lt;(2x+4);\
x^2-2x-8&lt;0;
розв'яжемо нерівність:
x^2-2x-8&lt;0;\
x^2-2x-8=0;\
D=(-2)^2-4*1*(-8)=4+32=36;\
x_{1}=- frac{-2}{2}- frac{ sqrt{D} }{2}=1- frac{ sqrt{36} }{2}=1- frac{6}{2}=1-3=-2;\    
x_{2}=- frac{-2}{2}+  frac{ sqrt{D} }{2}=1+ frac{ sqrt{36} }{2}=1+ frac{6}{2}=1+3=4;\
x^2-2x-8&lt;0;=&gt;(x+2)( x-4)&lt;0;\
 left { {{x&gt;2} atop { left [ {{x&gt;-2} atop {x&lt;4}} right. }} right.=&gt; left { {{x&gt;2} atop {x&lt;4}} right.=&gt; 2
Відповідь: 2<x<4 => x∈(2;4).
Приложения:
Автор ответа: Voxman
0
А вот в ручную их можно случайно добавить.
Автор ответа: mappku
0
я уже призабіл латех, а тут панель инструментов не очень полная
Автор ответа: Voxman
0
Там ещё и окошко маленькое.
Автор ответа: mappku
0
браво
Автор ответа: Voxman
0
Это я про окошко редактирования формул, если что... Оно маленькое и неудобное.
Похожие вопросы