Предмет: Другие предметы, автор: 1dianagoddess1

1.Невеликий за обсягом ліро-епічний твір на історично-героїчну, легендарну, фантастичну чи соціально-побутову тему з напруженим сюжетом і драматичною, часом несподіваною розв'язкою - це ...:
а)билина б)легенда в)балада
г)оповідка
Запитання 2
2.Що запропонував король Лір дочкам?
а)Розповісти про своє життя б)Побудувати храм
в)Розповісти про свою любов до батька
г)Розповісти про своє життя
Запитання 3
3.Що вирішив король Лір, вислухавши дочок?
а)Віддати спадок старшій б)Допомагати донькам матеріально в)Поділити королівство між двома г)Поділити порівну між ними
варіанти
відповідей
варіанти
відповідей
варіанти
відповідей

Запитання 4
4.Робін Гуд народився у :
а)Лондоні б)Локлі в)Шервуді
г)Ноттінгемі
Запитання 5
5.Які цикли билин вам відомі?
а)Київський та Новгородський б)Київський та Московський в)Новгородський та Житомирський
г)Київський і Житомирський
Запитання 6
6.Ілля Муромець не поїхав до Києва об’їзною дорогою, тому що:
а)побоявся далекої відстані
б)прагнув скоріше потрапити до князя на бенкет в)захотів розчистити пряму дорогу від ворогів
г)хотів зустрітися з дівчиною біля річки Запитання 7
варіанти
відповідей
варіанти
відповідей
варіанти
відповідей

7.Чому Роб опинився поза законом:
варіанти
відповідей
а)був сином лісника,який не мав ніяких прав б)полював у королівському лісі
в)зневажив короля
г)убив королівського оленя Запитання 8
8....Збігає вниз безстрашно,
І кроком твердим
Ступає між звіром тим,
І бере рукавичку відважно.
а)Король Лір б)Лицар Делорж в)Робін Гуд
г)Король Франциск
Запитання 9
9.Таємницю озера Світязь місцеві жителі дізнаються від:
а)князя б)рибалки в)русалки
варіанти
відповідей
варіанти
відповідей

г)подорожнього
Запитання 10
10.Які звірі розважали короля та його придворних у баладі "Рукавичка"
а)тигр, ягуар, лев б)пантера, тигр, лев в)лев,тигр, леопард
г)лев, ягуар, леопард


1dianagoddess1: СРОЧНО

Ответы

Автор ответа: angelinavlasuk
0
1.в
2.в
3.в
4.б
5.а
6.в
7.г
8.б
9.в
10.в
Автор ответа: nizenkoleo
0

1. В

2. В

3. Г

4. Б

5. А

6. В

7. Г

8. Б

9. В

10. В

У меня правильные ответы, не давно тоже проходили этот текст

Похожие вопросы
Предмет: Русский язык, автор: konyingm
Выпишите из текста несколько примеров именных,глагольных и наречных словосочетаний
Можно выделить группы или даже целые пласты слов, вызывающих у большинства людей разнообразные, иногда довольно сильные эмоции. Интересно, что то или иное отношение к такой группе слов оказывается важной характеристикой самого человека. Скажем, любовь или нелюбовь к крепкому словцу делит человечество на два противоборствующих класса и кое-что говорит нам о характере, темпераменте, воспитании и т. д. конкретного человека. Да и вообще, наше отношение к другим людям формируется не только «по одежке и уму», но и по тому, как они говорят, в частности, какие слова используют. Одно-единственное слово — например грубое или неграмотное (или, наоборот, «слишком умное») — может вызвать отторжение и заранее испортить общение.

Сегодня в русском языке таких «групп риска» довольно много. Связано это с тем, что за последние 10—15 лет наш лексикон изменился очень сильно. У одних людей эти изменения вызывают резкое неприятие и вообще оцениваются ими как порча языка. Для других же новые слова кажутся интересными игрушками, с помощью которых можно сделать свою речь более эмоциональной, более яркой, наконец, более модной.
Предмет: Английский язык, автор: unicorn849